A simple menu • Meniu simplu + CSS3 (1)

Pot spune că, din acest moment, lucrurile vor începe să devină mai interesante.

Aşa cum a rămas de data trecută, trebuie să stilizăm într-un fel meniul acela simplu, fad şi urât – din punct de vedere vizual. Deocamdată am terminat cu partea de HTML, aşa că am pornit şi am pregătit “pânza” (style.css) pe care vom începe să “pictăm” cu CSS.

1

Acest lucru îmi elimină marginea elementului <body> şi, astfel, meniul va apărea lipit de partea de sus a ferestrei browser-ului; mai mult de atât, ca textul să fie mai bine vizibil, de dragul acestui exerciţiu, am stabilit ca mărimea fontului să fie de 16 pixeli;

2

Următorul pas pe care vreau să-l facem, este acela de a elimina orice spaţiu care se află în listă şi, mai important, vreau să eliminăm acele buline specifice listei neordonate, dar şi să facem cuvintele să nu mai apară subliniate.

8

Înainte de a merge mai departe, trebuie să ţinem cont de faptul că elementul <a> este de tip inline, ceea ce înseamnă că trebuie să îl facem să fie afişat ca un element de tip block, dacă dorim să îl edităm aşa cum ne dorim –  de aceea am setat display:block.

Din acest punct, totul depinde de design-ul paginii web, de cum dorim ca meniul să fie afişat: butoane suprapuse, în linie, în linie cu butoane delimitate sau despărţite. Vom încerca mai multe stiluri în postările viitoare.

Advertisements

Published by

Laurenţiu Bălănescu

Front-end web designer - HTML&CSS

One thought on “A simple menu • Meniu simplu + CSS3 (1)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s